Sunday, January 5, 2014

OCAK AYINDA BAHARI YAŞAYAN ALAÇATI

Aranızdan kış ayında nerden çıktı bu Alaçatı yazısı diye düşünenler vardır elbette.
Biraz İstanbul'dan kaçıp üniversite yıllarımı geçirdiğim, Türkiye'nin incisi İzmir'de küçük bir haftasonu kaçamağı yapmak istedim.
Çok değer verdiğim dostlarım Yeşim ve Melih Tınaz, il sınırları içinde olduğumu duyunca hemen Alaçatı'ya geliyorsun dediler.
Tabi ki böylesi güzel bir emri vaki'ye kim hayır diyebilir ki :-)) 
Tınaz ailesinin Alaçatı çamlık yolda bulunan taş evlerine vardığımda, beni şömine başında şarap ile  sımsıcak bir şekilde karşıladılar.



Böylesi güzel bir akşamın ardından güneş öylesi güzel parlıyordu ki Alaçatı üzerine , sabah erken saatte spor yapmak için kıyafetleri kuşandım ve ılıca sahilde koşmaya başladım.


Tchibo'dan edindiğim koşu ayakkabım,tayt ve rüzgarlık Çeşme'nin meşhur poyrazında sorunsuz bir idman yapmamı sağladı.






Pazar günüme ise Çeşme IC Port Marina'da kahvaltı yaparak başladım. Uzun saatler süren  güneş banyosunun ardından  port'ta yaz-kış açık olan mağazaları gezdim ve  alışveriş yaptım.


Akşam üstü ise Alaçatı'nın  kış ayında boş olan sessiz sokaklarında, yaz aylarındaki  kalabalıktan dolayı  gözümden kaçan detayları fotoğraflamak için yürüyüş yaptım.
 

Cumbalı eski yeni bir çok evin farklı dokunuşlarla hayat bulduğunu sizde fotoğraflardan görebilirsiniz.



Havalar bahane Alaçatı şahane diyorum. Her gelişimde farklı şeyler keşfettiğim   Çeşme-Alaçatı'ya yazın tekrar gelmek için sabırsızlanıyorum.
Umarım bu kış ayında içinizi birazda olsa ısıtacak manzaralar paylaşmışımdır.
Sevgiyle kalın...








1 comment: