Monday, January 19, 2015

OPERA'NIN EN BÜYÜK BAŞYAPITLARINDAN ''LA BOHEME '' ZORLU PERFORMANS SANATLARI MERKEZİNDE, KAÇIRMAYIN.


La Bohème’i izlemek için “3 Neden''!



İlk neden;  ben de oyuncu olarak "La Boheme" de  yer alıyorum!
 -Yok artık, dediğinizi duyar gibiyim :-))) 

Tabi ki böylesi bir başyapıtta yer almayı çok isterdim ama bu  tatlı bir hayal olmaktan öteye geçemez. 

La Boheme'de rol almasam da, en az oyuncuları kadar şanslıydım. Çünkü Gala  öncesi Türkiye'den tek davetli olarak sahne arkasındaki çalışmalara ve kostüm hazırlıklarına tanık olma şansını elde ettim. 
Hatta gösteride yer alan  bir karakterin kostümünü giyerek  aşağıda göreceğiniz backstage çekimlerini gerçekleştirdik.



Birazda sizlere "La Boheme" in  içeriği hakkında bilgi vermek isterim:

1830’lu yılların Fransa’sında, Paris’in ara sokaklarında bohem hayatı yaşayan yazar, ressam ve sanatçıların zor ama bir o kadar eğlenceli yaşamı içinde büyüleyici bir aşk hikayesi... Giacomo Puccini’nin besteleri ve Henri Murger’in hikayesini Royal Opera’nın prodüksiyonuyla sahneye taşıyan “La Bohemé”  18 Ocak’tan itibaren Zorlu’da izleyiciyle buluşuyor. 60 kişilik teknik ekiple bir haftada sahne kurulumu gerçekleşen, provaları halen devam eden La Boheme’in sahnesinde Royal Opera sanatçılarına 80 kişilik bir koro ile Cem Mansur yönetiminde dev bir orkestra eşlik ediyor.





Sahne sanatlarının en saygın kuruluşlarından Royal Opera'nın global prodüksiyonu, Grand Opera'nın en sevilen eseri La Bohème; uluslarası üne sahip tiyatro ve opera sanatçıları, Türkiye'den profesyonel sanatçılar ve genç yeteneklerin bir araya geleceği yaklaşık 150 kişilik kadro ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. 18-24 Ocak’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek olan gösterinin biletleri için geri son günleri kaçırmayın!





Gala öncesi backstage'de tüm kostümleri  ve etkileyici dekoru inceleyerek muhteşem bir deneyim edindim. 







 La Boheme’i izlemek için asıl 3 Neden ne derseniz? 

Royal Opera sanatçıları ve Simge Büyükedes sahnede!

Besteleriyle 19 ve 20’inci yüzyıla damgasını vuran Giacomo Puccini’nin müziği ve dönemin ünlü yazarı Henri Murger’in unutulmaz aşk hikayesini anlatan La Bohème’in Zorlu’daki sahnesini İngiliz tiyatro yönetmeni Richard Jones yönetiyor. Royal Opera House sanatçıları David Butt Philip (Rodolfo), Simge Büyükedes (Mimi), ZhengZhong Zhou (Marcello), Madeleine Pierard’ın (Musetta)sahne aldığı eserde başroldeki Mimi’yi ise Türkiye’nin dünyaca ünlü sopranosu Simge Büyükedes seslendiriyor. 80 kişilik koro’nun eşlik edeceği sahnelerdeki orkestrayı ise Cem Mansur yönetecek.




Asırlık kostümler ile görkemli bir sahne!

Royal Opera House tarafından ilk kez 1974 yılında sahnelenen bu kült prodüksiyonunda kullanılan kostümlerin çoğu 40 yıllık bir geçmişe sahip. Geçmişi 100 yıla dayanan kostümler ise, eskilerin geri dönüşümü ile yeniden yaratılmış. İstanbul’da sahnelenecek prodüksiyonda, 1974 yılında ilk sahnelendiğinde tasarlanan 200’ün üzerinde kostüm bulunuyor. Kalabalık bir koronun eşlik edeceği gösteri sahne dekoru ve kostümleriyle göz dolduruyor. Gösterinin arka planında ekibe 20 kostüm sorumlusu, 20 ses, ışık ve aksesuar sorumlusu ile 20 sahne sorumlusundan oluşan yaklaşık 60 kişilik teknik ekip destek oluyor.




Bohem hayatı içinde hüzünlü olduğu kadar eğlenceli bir aşk!

Soğuk bir Noel akşamında Paris’te eski bir apartmanın çatı katında başlayan bir aşk hikayesi... 19 ve 20’inci yüzyılın ünlü yazarı Henri Murger’in romanından uyarlanan, döneme damgasını vuran Giacomo Puccini’nin besteleriyle sahnelenen La Boheme, yoksul bir sanatçı muhitinde bohem hayatı sürdüren Rodolfo ile Mimi’nin dillere destan aşkını anlatıyor. Hüzünlü olduğu kadar eğlenceli  öyküsüyle izleyiciyi büyüleyen ve opera sanatlarının saygın kuruluşu Royal Opera’nın tecrübesi  Türkiye’de ilk kez sahnelenen La Boheme’i kaçırmayın!





Tarih: 18 - 20 – 22 - 24 Ocak 2015  /4 gösteri
18 Ocak Pazar:19:30
20 Ocak Salı saat:21:00
22 Ocak Perşembe saat:21:00
24Ocak Cumartesi saat:20:30
Mekan: Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: 95 TL, 160 TL, 230 TL, 290 TL, 350 TL



Bilet satış noktaları: Zorlu Gişeleri ve www.zorlucenterpsm.com
Zorlu Performans Sanatları Merkezi Hakkında:
İstanbul, uzun zamandır beklediği sanat platformuna kavuştu. Sahne sanatları ve çağdaş sanatın yeni buluşma adresi Zorlu Performans Sanatları Merkezi dünyaca ünlü gösteri gruplarını, alanında en iyi sanatçıları sahnelerinde ağırlıyor. Broadway ve West End müzikallerinden, dansa, poptan, klasik ve operaya ve caza, çok çeşitli performans sanatlarına ev sahipliği yapan Zorlu, her tür sanat etkinliği için farklı olanaklar sunuyor. 2,242 kişi kapasiteli zenginleştirilmiş akustik özelliğe sahip Ana Tiyatro ve 717 kişi kapasiteli doğal akustik özelliğiyle tasarlanan Drama Sahnesi’nin yanı sıra, bir senfoni orkestrasının kayıt alabileceği ‘karakutu’ tiyatro tarzında tasarlanmış – 100 kişi kapasiteli – Studio Sahnesi, çağdaş sanat ürünleri için bir galeri alanı ve sanat ile kendini ifade etmek isteyen herkese kapıları açık olan, son teknoloji ile donanımlı Şehir Sahnesi bulunan Performans Sanatları Merkezi operatörlüğünü Amerikalı Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) yürütüyor. Web: www.zorlucenterpsm.com; Facebook: https://www.facebook.com/ZorluCenterPSM; Twitter: @ZorluCenterPSM




Dün akşam izlediğim Gala gösterisi tek kelime ile müthişti. 

Hayatta belki de sadece birkez deneyimleyeceğiniz bu eseri sakın kaçırmayın derim. 

Yukarıda tüm detayları özellikle paylaştım umarım sizlerde izler ve benim gibi keyif alırsınız. 

Hepinize şimdiden iyi seyirler...

1 comment:

  1. Merhaba Ümit,

    İmrenme eşiğimin yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ancak, üzerinden iki sene geçmiş olmasına rağmen size ne kadar imrendiğimi belirtmek istedim. Bir de, "performansın'in-house' kaydı var elimde" demiş olduğunuzu düşünemiyorum bile ......

    ReplyDelete