Friday, January 29, 2016

IF WEDDING FASHION 7.GELİNLİK YARIŞMASI





GENÇ TASARIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇAN MODA TASARIM YARIŞMASI İZMİR'DE GERÇEKLEŞECEK.



 Yıllardır takip ettiğim ve onlarca moda tasarımcısına çıkış kaynağı olan IF Wedding Fashion-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 2-5 Şubat 2016 tarihleri arasında kapılarını 10. kez açmaya hazırlanıyor.

 Sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapan fuar aynı zamanda yoğun katılımla gerçekleşen Gelinlik Tasarım Yarışması’yla da dikkatleri üzerine çekiyor. 


Bu yıl Jüri heyetinde bende yer alıyorum. Ege Ünv. Mezunu olarak İzmir'i ne kadar sevip, sahiplenebileceğimi tahmin edebilirsiniz. Jüri üyelerinden, flash bir isim paylaşmamı isterseniz size ilk Özge Ulusoy derim. Bende özge ile tekrar ortak bir projede buluşacak olmaktan oldukça mutluyum.


Genç yeteneklerin heyecanına ortak olmak ve onlar adına en doğru kararı vermek üzere finalistlerin tasarım dosyalarına    göz atmak için can atıyorum. 


Gençlere Tam Destek


Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarı olan IF WeddingFashion’a rekor sayıda ziyaretçi beklediklerini belirten İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağdünyada bir marka olarak anıldıklarını bunun katılımcı kalitesine bakılarak da anlaşılabileceğini vurguladı.  Tasarım yarışması sayesinde yeni modacıların önünü açmayı hedeflediklerini belirten Tunçağ, ‘’Yeni markalar, genç tasarımcılar ve modacılar sayesinde ortaya çıkıyor bu konuda gençlere inancımız da desteğimiz de tam’’ diye konuştu.

Bir hayalden yola çıkarak Türkiye’deki en büyük fuar alanında, Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarını düzenlediklerini belirten Gelinlik Tasarım Yarışması jüri başkanı ve EGSD Başkan Yardımcısı Atınç Abay, ‘’Yedincisi gerçekleşecek olan Tasarım Yarışması ile amacımız sektöre yeni tasarımcılar kazandırmak. Gelinlik sektörü tasarımla beslenir o nedenle desteklediğimiz en önemli nokta tasarım’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenleniyor. 4 gün sürecek fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenecek.

Her yıl dünyanın dört bir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) partnerliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.

 

 3 şubat sabahı 7. Gelinlik Tasarım yarışmasının final defilesi için İzmirde olacağım. Gelişmeleri ve bir çok fotoğrafı sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.


Şimdilik hepinize harika bir hafta dilerim. 

0 yorum:

Post a Comment